Muut palvelut

Reseptin uusiminen
Välitämme sähköisten ja paperisten reseptien uusimispyynnöt lääkäreille uusimiseen liittyviä ehtoja noudattaen. Uusimispyynnöistä emme veloita mitään. Lääkäri arvioi ja päättää voiko reseptin uusia ilman kontrollikäyntiä. Sähköisen reseptin uusimispyyntö on voimassa 8 vuorokautta, jona aikana lääkäri voi uusia tai hylätä uusimispyynnön. 

Uusimispyynnön tuloksen voi halutessaan saada tekstiviestinä Reseptikeskuksesta. Tämä edellyttää, että asiakkaan matkapuhelinnumero lisätään uusimispyynnön tietoihin.


Käyttämättömien lääkkeiden vastaanotto
Otamme kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä.
Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelyyn. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää laittaa uudelleen myyntiin. Tämän vuoksi asiakkaan hallussa olleita, käyttämättömiä lääkkeitä ei hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Palauta lääkejäte näin:
• Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).
• Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
• Poista tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleja ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.
• Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa.
• Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina alkuperäispakkauksissaan erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodix-tabletit, sekä Betadine- ja Iodosorb-valmisteet.
• Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin.
• Palauta ruiskut ja neulat erillään lääkejätteistä. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin.
• Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja ym.).
Teksti: Suomen Apteekkariliitto, Suomen Kuntaliitto ja Jätelaitosyhdistys ry. 5.4.2013/21.5.2015.

Tiliasiakkuus
Tiliasiakkuus helpottaa apteekkiasiointia erityisesti silloin, kun lääkkeet hakee apteekista joku muu kuin asiakas itse, esimerkiksi asiakkaan omainen tai kotisairaanhoidon työntekijä. Tiliasiakkaiden ostot laskutetaan kerran kuukaudessa, tarvittaessa laskut voidaan lähettää myös tiliasiakkaan omaiselle. Tiliasiakaslaskut voi hoitaa myös suoramaksuna tai suoraveloituksena. Kysy lisää henkilökunnaltamme.

Lääkkeiden kotiinkuljetus
Tarjoamme asiakkaille lääkkeiden kotiinkuljetuspalvelua Viialan alueella (postinumero 37830). Kotiinkuljetuksesta perimme 10 euroa/kerta. Kuljetuksesta sovitaan etukäteen. Kysy lisää henkilökunnaltamme.